Onze kruidentoren is uniek! Zelf door het LIF team bedacht, ontwikkeld en gerealiseerd. De toren is volledig in Nederland gemaakt en onderscheid zich van andere 'kweektorens'. De toren wordt ook wel de overleeftoren genoemd. Nieuwschierig? Kijk gerust verder of neem contact op met ons via het contact formulier.

Vers

Verse kruiden of eetbare bloemen binnen handbereik

Verticaal

Door de verticale toren kun je veel planten op een kleine plek realiseren. Zo kun je veel verschillende soorten vers houden.

Watersysteem

Door het innovatieve, maar zeer eenvoudige, watersysteem, is het niet nodig om elke dag water te geven.

Modulair

Door het modulaire ontwerp kun je de toren in verschillende hoogtes krijgen. De ronde toren kan eenvoudig worden uitgebreid met extra ringen.

Kruidentoren

Gezonder leven, de natuur dichterbij brengen en mensen laten genieten van de smaak, geur en kleur van verse kruiden is waarom we zijn begonnen. Zelf staan we graag in de keuken en werken we veel met kruiden. Zo merkten we dat kruiden die binnen staan eigenlijk helemaal niet zo lang meegaan en moeilijk te onderhouden waren. Met dit in gedachten ontwikkelden we een kruidentoren die indoor farming makkelijk en leuk maakt en waar je geen balkon of moestuin voor nodig hebt.

Waarom een kruidentoren?

De kruidentoren zet je neer waar je maar wilt en door het zelfregulerende watersysteem hoef je je om het water geven niet druk te maken. Door een handig watersysteem krijgen de plantjes vanzelf precies de hoeveelheid water die ze nodig hebben. Eigenlijk hoef je alleen nog maar de kruiden in de kruidentoren te plaatsen, het reservoir bij te vullen en de toren in het zonlicht te zetten. Een toren waardoor je maar een klein oppervlak nodig hebt om de kruiden te kunnen onderhouden, gewoon binnen kunt zetten en die zelf het goede hoeveelheid water geeft aan de plantjes. Zo heb jij gemakkelijk verse kruiden binnen handbereik en werken we met zijn allen aan een groenere en gezonde samenleving.

Kruidentoren in de horeca, kantine of op school

De kruidentoren is niet alleen ideaal voor in of bij huis. Ook voor de horeca, kantine of op school is de kruidentoren heel geschikt. Wij hebben al een redelijk aantal kruidentorens mogen plaatsen bij bijvoorbeeld horecagelegenheden, lesrestaurants, gezonde kantines. Bekijk hier onze huidige kruidentoren samenwerkingen.

Verschillende kruidentorens

De kruidentorens zijn er in verschillende maten, zodat je de indeling helemaal naar jouw wensen kunt aanpassen. Of je nou een hele toren vult met lekkere kruiden of een handig hoekmodel in de hoek van je aanrecht plaatst. Je hebt in ieder geval geen moestuin of groot balkon meer nodig om verse kruiden te onderhouden. De kruidentorens bestaan uit twee modellen: een rond model en een hoekmodel. Bij de kruidentoren met het hoekmodel kan gekozen worden tussen 3, 4, 6 en 8 lagen. De ronde kruidentoren kan van 3 tot 8 lagen opgebouwd worden.

Een van onze kruidentorens in je eigen keuken, tuin, kantine of restaurant plaatsen? Bestel onze kruidentoren. Benieuwd naar onze mogelijkheden voor de kruidentorens en verse kruiden? Neem gerust contact met ons op.