Recept - kruidenkoekjes

Wat                                            
Zandkoekjes met kruiden

rusttijd
uur

bereidingstijd
15 minuten

samenvatting
zandkoekjes met verrassende kruiden:

In de winter kun je blaadjes gebruiken (dille, munt, klaver) in de lente eetbare bloemen (ananassalie, viooltjes, korenbloem, citroenverbena)

Ingrediënten

  • ·   115 gram ongezouten roomboter op kamertempratuur

  • ·   75 gram witte basterd suiker

  • ·   4 gram vanille suiker

  • ·   1 eierdooier

  • ·   140 gram bloem

  • ·   Snufje zout

  • ·   Eetbare seizoensbloemen of blaadjes van aromatische planten

Bereiding

Klop in een roestvrijstalen kom de boter met de  vanille suiker en de suiker door elkaar tot het romig is, vervolgens  voeg je de eierdooier toe en mix je het tot één geheel. Dan voeg je de bloem en zout toe en kneed je het tot gelijkmatig deeg.

Laat het deeg een uur rusten in de koelkast in folie.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 1 cm.

Verdeel, afhankelijk van wat je lekker vindt of wat je voorradig hebt, de eetbare bloemen of aromatische blaadjes erover en rol hier voorzichtig met de deegroller overheen, zodat ze blijven plakken. Steek 10 cirkels uit het deeg en met een koekjessteker.

Leg de deegcirkels op een bakpapier beklede bakplaat en bak ze 16 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

Laat de zandkoekjes op een rooster afkoelen.

Eetsmakelijk!