Recept - Verse pesto

Wat                                            
Verse pesto

rusttijd
gEEN


bereidingstijd
+-15 minuten

samenvatting
Van een verse pesto wordt iedereen blij! Wist je dat je pesto op verschillende manieren kan maken? De meest bekende variant is de traditionele basilicum pesto.

Ingrediënten

           ·        30 gr verse basillicum

    ·        30 gr geroosterde pijnboompitten

    ·        50 gr Parmegiano Reggiano kaas

    ·        Teentje knoflook

    ·        4 a 5  eetlepels extra vierge olijfolie

    ·        Zout en peper

Bereiding

Begin met het snipperen van de knoflook. Rasp vervolgens de kaas en haal de blaadjes basilicum van de takjes terwijl je de pijnboompitten laat afkoelen. Pureer vervolgens de pijnboompitten, knoflook, basilicum en olijfolie. Dit kun je doen met een keukenmachine, blender of met een staafmixer. Breng als laatste de pesto op smaak met peper en een klein beetje zout. 

Om de pesto goed te bewaren kun je deze het beste in een afgesloten potje met een laagje olijfolie eroverheen doen.

Wil je eens variëren? Gebruik dan in plaats van de basilicum bijvoorbeeld rucola of voeg wat zongedroogde tomaten toe. Daarnaast is het gebruikelijk om pesto te maken met pijnboompitten maar ook deze kun je gemakkelijk vervangen. Kies bijvoorbeeld eens voor walnoten, pistache of amandelen.

Wil je (vaker) vegan eten? Ga dan voor een vegan variant door de Parmezaanse kaas te vervangen.

Buon appetito!🍽