Recept - Verse pesto
Wat
Verse pesto
rusttijd
gEEN
bereidingstijd
+-15 minuten
samenvatting
Van
een verse pesto wordt iedereen blij! Wist je dat je pesto op verschillende
manieren kan maken? De meest bekende variant is de traditionele basilicum
pesto.
Ingrediënten
· 30 gr verse basillicum
· 30 gr geroosterde pijnboompitten
· 50 gr Parmegiano Reggiano kaas
· Teentje knoflook
· 4 a 5 eetlepels extra vierge olijfolie
· Zout en peper
Bereiding
Begin met het snipperen van de knoflook. Rasp vervolgens de kaas en haal de blaadjes basilicum van de takjes terwijl je de pijnboompitten laat afkoelen. Pureer vervolgens de pijnboompitten, knoflook, basilicum en olijfolie. Dit kun je doen met een keukenmachine, blender of met een staafmixer. Breng als laatste de pesto op smaak met peper en een klein beetje zout.
Om de pesto goed te bewaren kun je deze het beste in een afgesloten potje met een laagje olijfolie eroverheen doen.
Wil je eens variëren? Gebruik dan in plaats van de
basilicum bijvoorbeeld rucola of voeg wat zongedroogde tomaten toe. Daarnaast
is het gebruikelijk om pesto te maken met pijnboompitten maar ook deze kun je
gemakkelijk vervangen. Kies bijvoorbeeld eens voor walnoten, pistache of
amandelen.
Wil je (vaker)
vegan eten? Ga dan
voor een vegan variant door de Parmezaanse kaas te vervangen.
Buon appetito!🍽