Zelfs verse kruidenboter maken

Zelfgemaakte kruidenboter: makkelijker en sneller kan het bijna niet! Het verschil met echte verse kruiden is gewoon te lekker om niet een keertje te proberen. Een eigengemaakte verse kruidenboter smaakt namelijk echt heel anders dan die uit de supermarkt. Ideaal voor op een stokbroodje bij een lekkere kom soep of tijdens het brunchen!

Verse kruidenboter maken: wat heb je nodig?

Voor het maken van verse kruidenboter heb je de volgende ingrediënten nodig:
    - 250 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
    - Verse peterselie
    - Verse bieslook
    - 2 teentjes knoflook
    - Ongeveer 1 eetlepel citroensap
    - Zeezout

Verse kruidenboter maken: hoe maak je het?

Verse kruidenboter maak je het makkelijkst op de volgende manier:
    1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en prak het fijn met bijvoorbeeld          een vork.
    2. Pers de knoflook en voeg deze samen met een snuf zeezout en het                   citroensap toe aan de boter.
    3. Als alles goed gemengd is mogen de bieslook en peterselie toegevoegd                  worden. Zorg ervoor dat deze fijn gehakt is.

Gebruik je niet alle kruidenboter in een keer? Snijd de kruidenboter dan in porties en vries ze in. Zo heb je altijd een voorraad verse kruidenboter in huis. Ideaal!

Verse kruidenboter eten

Niet alleen is verse kruidenboter maken makkelijk. Het is ook nog eens hartstikke lekker! Gebruik je verse kruidenboter voor op een lekker stukje stokbrood of als boter bij het maken van een lekker stukje biefstuk! Hoe dan ook: met dit simpele recept heb je vanaf nu altijd lekkere verse kruidenboter in huis.

Tip:

De peterselie en bieslook zijn een voorbeeld, natuurlijk kun je nog veel meer soorten toevoegen of vervangen, gebruik bijvoorbeeld citroenmelisse, of een soort munt, dille, koriander of net wat je voorhanden hebt. Wees vooral niet bang om het te gebruiken. Maar gebruik niet teveel soorten in 1 boter. 

Een mooie garnering is altijd leuk, gebruik bijvoorbeeld een viooltje of een primula om het gerecht op te frissen. Maar ook een oxalis blad of bloem kan niet alleen mooi zijn maar ook nog eens bijzonder smakelijk.


10 Bekendste verse kruiden